Produkowane przez firmę AWPOL zrębki wędzarnicze posiadają pozytywne opinie:
-
Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego,
-
Państwowego Zakładu Higieny,
-
Państwowego Inspektoratu Sanitarnego.
Drewno stosowane do produkcji jest skrupulatnie segregowane (brakowane) i spełnia normy jakościowe określone w następujących uregulowaniach:
-
PN-91/D-95018,
-
PN-92/D-95008.
Drewno, które jest podstawowym surowcem do wytwarzania zrębków pozyskiwane jest z ekologicznie czystych obszarów leśnych zarządzanych przez jednostki organizacyjne Lasów Państwowych.
Zrębki wędzarnicze są poddawane obróbce suszenia w temperaturze ok. 600°C, w której to następuje likwidacja zarodników pleśni i grzybów oraz drobnoustrojów znajdujących się w przerabianej masie drzewnej.
Parametry zrębków wędzarniczych określa Norma Zakładowa NZ-1/ZW/2016.
Jakość produktów jest stale kontrolowana
Najlepsze rezultaty podczas wędzenia przy pomocy generatora dymu DYMBOX daje połączenie zrębków o wielkości 4 i 10 mm w proporcji 50/50
SPRAWDZONE ZRĘBKI DOSKONAŁEJ JAKOŚCI FIRMY AWPOL MOŻNA KUPIĆ
W NISKIEJ CENIE TU